Neem direct contact op of bekijk ons op LinkedIn | YouTube | Twitter.

Veel gestelde vragen

Arbeidsvoorwaarden - Voorwaarden die op worden genomen in de arbeidsovereenkomsten. Zie ook EVP.

Arbeidsmarktactiviteit - Percentage van de doelgroep dat aangeeft actief op zoek te zijn naar een baan.

Bestanden toevoegen - Bij het invullen van de vacature intake is er ook een vraag of er bestanden aan de intake toegevoegd zullen worden. Als je ja hebt geantwoord, doe dat dan zo snel mogelijk na het afronden van de vacature intake. De tekstschrijver krijgt direct na afronden van de intake een beircht en zal dan spoedig aan de slag gaan.

Beweegmotieven - Redenen (die niet met arbeidsvoorwaarden te maken hebben) voor de doelgroep om een andere baan te overwegen. Zie ook EVP.

Browsers - De aanbevolen browsers om de applicatie in te gebruiken zijn:

Cookies - Zorg dat je browser cookies accepteert. Kijk goed bij instellingen van de browser zelf.

Diploma -  Voor bepaalde functies/rollen belangrijk en soms ook niet.

Doelgroep - Een afgebakende groep personen waar een product, dienst, campagne of organisatie zich richt, noemen we een doelgroep. Binnen een markt kunnen doelgroepen worden onderscheiden doordat de leden van de groep bepaalde kenmerken delen. (bron: https://www.marketingtermen.nl/begrip/doelgroep)

EVP - Het geheel aan waarden en kenmerken van een organisatie als werkgever, waarmee zij zich op een bepaalde manier wenst te profileren. Het EVP is bovendien afgestemd op de beoogde wervingsdoelgroep. (Bron: https://www.wervingswoorden.nl)

FTE - Full Time Equivalent - Een FTE is een rekeneenheid waarmee de omvang van een dienstverband of de personeelssterkte kan worden uitgedrukt. Iemand die bijvoorbeeld twee dagen in de week werkt, vertegenwoordigt 0,4 FTE. (Bron: https://www.wervingswoorden.nl)

HMX - Hiring Manager Experience, ook wel vacaturehouder experience. De ervaring voor de vacaturehouder gedurende het recruitment proces. 

RAVI - systeem naam voor de geautomatiseerde onlive vacature intake van Recruitment Accelerator.

Relevante Werkervaring - Let op, het gaat om werkervaring die betrekking heeft op de rol/functie.

  • Junior 0-5 jaar
  • Medior 6-10 jaar
  • Senior – 10 jaar en meer

RX - Recruitment Experience - hoe de betrokkenen het recruitment proces ervaren.

Schapenpoot - De neiging bestaat om op zoek te gaan naar een nieuwe medewerker die alles kan. Dit maakt de zoektocht naar de optimale match zo goed als onmogelijk. De bedoeling is dat ook vooral te kijken naar kijken naar elementen die essentieel zijn, de zogenaamde “must-haves”.

Sourcing - een activiteit binnen het recruitment domein waarbij men actief op zoek gaar naar matchende kandidaten voor een bepaalde vacature.

Schaarste - Schaarste is een maatstaf van vraag en aanbod, in dit geval (de kwalificatie van) de vacaturedruk.

Vacature intake - een professionele vragenlijst waarmee je relevante informatie verzameld over de vacature, doelgroep en organisatie. Zie ook Vacature Intake.

Vacaturedruk - Alle geplaatste vacatures in de afgelopen 12 maanden ten opzichte van het aantal actieve baanzoekers.

Wervingshaalbaarheid - De kwalificatie van hoe makkelijk of moeilijk het, gegeven de schaarste, is om de doelgroep aan te trekken.

Workload van de recruiter - het aantal vacatures dat hij/zijn gelijktijdig in portefeuille heeft

  Meer over de vacature intake van Recruitment Accelerator