Neem direct contact op of bekijk ons op LinkedIn | YouTube | Twitter.


Full Stack whatever

Als een vacaturehouder naar mij toe komt met de vacature voor full stack whatever, dan vraag ik altijd van wat moet deze persoon werkelijk kunnen en wat gaat deze persoon werkelijk doen? Dat blijk ik vaak op het knopje van de ultieme wensenlijst te hebben gedrukt. Ik probeer dat geduldig te wachten en een gezicht op te zetten, van weet je 't zeker en vraag vervolgens of ze iemand kennen die dit allemaal kan. En dan is het stil of er volgen namen uit vroegere tijden. Heerlijk om een grote wensenlijst te hebben. Is die wel reëel???

Nu komt de term "full stack" of fullstack uit de technische hoek. De term of vacature fullstack developer is dan ook veel voorkomend. Zoek er maar eens op Reddit (daar komt t plaatje ook vandaan) of Quora. 

Fullstack betekent dat je alle facetten van het vakgebied tot in de puntjes beheert. Ooit was het misschien mogelijk om een vak  van A tot Z te beheersen. Nu, met alle nieuwe (technische) ontwikkelingen, is dat eigenlijk niet meer mogelijk. Vragen om duizendpoten die ook nog kunnen vliegen. Poeh, dat is een echte uitdaging. 

Mocht je bijvoorbeeld denken dat sommige mensen het allemaal zelf doen. Nope, ook een cabaretier als Guido Weijers heeft een team om zich heen verzameld van schrijvers en andere supportdiensten en je kan je voorstellen dat DJ Tiesto het ook niet allemaal zelf doet.

Als er naar versterking wordt gezocht, bepaal dan nog specifieker wat je werkelijk nodig hebt. Mocht dat dan duidelijk zijn, dan blijkt vaak dat er behoefte is aan iemand die het speelveld overziet en op een specifiek onderdeel een specialist is. Een zogenaamde T-Shaped professional. En mocht je echt meerdere specialismen zoeken..... knip de rol, taak, klus dan op in meerdere aparte klussen.  

Succes met de werving!

Peer Goudsmit

Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan op LinkedIn.